عنوان کامل پایان نامه :
مطالعه امکان بکارگیری کارت امتیازی متوازن جهت اجرای استراتژی های آن در شرکت خودروسازی سایپا
قسمتی از متن پایان نامه :
– موانع عملیاتی
در بسیاری از سازمانها فرآیند بر نامهریزی بطور مجزا از فرآیند برنامه ریزی استراتژیک انجام میگردد و این در حالیست که دوفرآیند مذکور به یکدیگر مرتبط بودهاند و عدم توجه بدین موضوع منجر به بروزموانع و محدودیتهایی جهت اجرای استراتژیهای سارمانی میگردد.
2-11-4- موانع کارکنان
عدم همسوئی اهداف کارکنان با اهداف سازمانی و عدم انطباق نظام انگیزش و ارزیابی عملکرد کارکنان با اهداف و استراتژیهای شرکت، موجب عدم تحقق استراتژیهای سازمانی شده و درنتیجه استراتژیهای سازمان در اجراء با مقاومت کار کنان مو اجه میگردد. ازدید گاه کاپلان و نورتون عواملی که فوقا به آن تصریح گردید عمدهترین علت های عدم اجرای مو فقیتآمیز استراتژی درسازمانها میباشدو مدل کارت امتیازی متوازن با هدف رفع موانع مذکور ارائه شده می باشد.
شکل 1- 2: چهارچوب کارت امتیازی متوازن
مدل کارت امتیازی متوازن٬ توجه جدیدی جهت اجرای استراتژی در سازمان میباشد و بدنبال اندازهگیری انگیزهها در سازمان میباشد به بیانی دیگر مدل مزبور بدنبال پاسخگوئی بدین موضوع می باشد که اسا سا چه کارهائی بایستی انجام گردد و چه شاخصهای میبایست مورد ارزیابی قرار گیرد.
2-12- معرفی وجوه کارت امتیازی متوازن
کارت امتیازی متوازن، شاخصهای مالی سنتی را حفظ میکند، اما شاخصهای مالی تنها دا ستانی می باشد از وقایع گذشته، یک داستان کافی برای شرکتهای عصر صنعتی. این شاخصهای مالی به تنهایی ناکافی هستند، در عین حال این شاخصها جهت هدایت و ارزیابی شرکتهای عصر اطلاعاتی در زمینه خلق ارزش از سرمایه گذاری بر روی مشتریان، تأمین کنندگان، پرسنل، فرآیندها، تکنولوژی و نوآوری لازم هستند. کارت امتیازی متوازن، شاخصهای مالی از عملکرد گذشته را با شاخصهایی از تعیین کنندههای عملکرد آینده تکمیل میکند. اهداف و شاخصهای کارت امتیازی از استراتژی و چشم انداز سازمان تعیین شده اند. این اهداف و شاخصها به عملکرد سازمان در چهار وجه مینگرند: مالی، مشتری، فرآیندهای داخلی، و رشد و یادگیری. همانطور که در شکل1 نشان داده شده می باشد این چهار وجه چهارچوبی را برای کارت امتیازی متوازن فراهم میکنند. (کاپلان ونورتون[1]، 1996)
[1] – .Kaplan&Norton,1996
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
1-5-1- هدف اصلی
هدف اصلی آن می باشد که روش ارزیابی متوازن از طریق کمک به برطرف کردن موانع پیادهسازی استراتژیک در شرکت خودروسازی سایپا جایگاه خود را به عنوان ابزار تحقق استراتژی تثبیت نماید.
1-6- سؤالات پژوهش
1-6-1- سوال اصلی پژوهش
آیا تکنیک کارت امتیازی متوازن میتواند جهت اجرای استراتژی شرکت خودروسازی سایپا بکارگرفته گردد؟
1-6-2- سوالات فرعی
1-6-2-1–آیا تکنیک کارت امتیازی متوازن (ارزیابی متوازن) اطمینان میدهد که شرکت خودروسازی سایپا استراتژیها را درک میکند؟
1–6-2-2- آیا تکنیک کارت امتیازی متوازن اطمینان میدهد که اهداف میتوانند در درک دیدگاه و استراتژی اثر گذار باشند؟
1–6-2-3- آیا تکنیک کارت امتیازی متوازن ارتباطی بین استراتژی و اهداف در سطح بخش ها، گروهها و اشخاص بر قرار میکند؟
1–6-2-4- آیا تکنیک کارت امتیازی متوازن اطمینان میدهد که تخصیص منابع کوتاه مدت با استراتژی بلند مدت مرتبط شده می باشد؟
1–6-2-5- آیا تکنیک کارت امتیازی متوازن بازخورد فرآیندهای مهم استراتژیک را در شرکت خودروسازی سایپا مطمئن میسازد؟