
سایت منبع
ارزیابی و تحلیل وضعیت پایداری محلهای با تأکید بر عملکرد مدیریت شهری در بافت تاریخی شهر یزد
قسمتی از متن پایان نامه :
1-1. پیشنهادات
در پژوهشها پیشنهادات در حقیقت حرکت از وضعیت ظرفیتی فعلی به سوی ظرفیت ایدهآل برای دستیابی به اهداف و مقاصد میباشد. در پژوهش حاضر پیشنهادات در اتباط با نتایج حاصله و فرضیات در دو سطح برنامه ریزی، مدیریتی و اجرائی (راهبردی) و همچنین پژوهشی و تحقیقاتی به تبیین زیر ارائه میگردد.
1-1-1. پیشنهادات برنامهای، مدیریتی و اجرائی (راهبردی)
پایداری محلهای و مدیریت شهری مشروط به رویهای پژوهشی و اجرائی به صورت متوازی در ابعاد چهارگانه مورد مطالعه می باشد. گرچه پژوهش حاضر بیشتر بر رویه پژوهش استوار می باشد اما در نظر داشتن رویههای اجرائی در گرو این امر میباشد. در راستای رویه اجرائی میتوان به موارد زیر اشاه نمود:
تعدد و تکثر کنشگران و بازیگران در امور شهری به ویژه بافتهای تاریخی به جهت ماهیت آنها ضرورت همگرائی و همسوئی آنها در یک چهارچوب مبتنی بر دموکراسی و عدالت را میتوان در مدلهای حکمروایی مطلوب شهری جست و جو نمود؛ تا در سایه آن تفرق و واگرائی موجود از بین رفته و زمینه شهر پایدار و به ویژه محله پایدار فراهم گردد.
اهتمام ویژه به اقناع ساکنان بومی و افزایش حس تعلق در آنها به ماندن در محله در جهت مبارزه با رشد منفی جمعیت که سالهاست پیش روی بافت تاریخی بوده از ضروریات میباشد.
اهتمام به جمعآوری و دفع زبالهها جهت افزایش سلامت شهروندان و ارتقاء کیفیت و مطلوبیت بصری. این مسئله با در نظر داشتن نارضایتی زیاد شهروندان در محله شیخداد و گنبد سبز حائز اولویت میباشد.
حفظ و حراست از ابنیه دارای هویت و ارزش تاریخی جهت افزایش هویت و خوانایی محله.
به دلیل متروکه بودن تعداد زیادی از ابنیه، تغییر کاربری سازگار و متناسب با نیازهای ساکنان و توریستها میتواند به احیاء و افزایش پایداری اقتصادی و اجتماعی کمک کند.
اهتمام ویژه مدیریت شهری به ایجاد فضای سبز و افزایش سرانه فضای سبز محلات که باعث افزایش مطلوبیت اکولوژیکی و پایداری زیست- محیطی خواهد گردید.
تأسیس پارکهای محلهای به ویژه در مراکز محلات و احیاء مراکز محلات.
با در نظر داشتن تاریخی بودن و عدم توانایی جهت طراحی و ایجاد شبکههای ارتباطی، ظرفیتسازی و فرهنگسازی جهت بهره گیری از حمل و نقل عمومی و پیادهمحوری در محلات.
پیادهمحور شدن خیابان مسجد جامع برای حفظ و نگهداری مسجد جامع و همچنین امنیت بیشتر ساکنان و توریستها.
ساماندهی و جمعآوری مشاغل خیابانی، تکدیگریها و دستفروشیها به ویژه در خیابانهای اصلی به جهت تأثیر منفی و بسیار ناخوشایند آنها در کیفیت بصری و تصویر ذهنی از بافت تاریخی.
توزیع متعادل تأسیسات و امکانات عمومی به نسبت ظرفیت مورد نیاز و براساس سلسله مراتب قابل قبول.
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
- آیا محلات تاریخی شهر یزد از نظر معیارهای پایداری محلهای یک محله پایدار محسوب میگردد؟
- تأثیر و عملکرد مدیریت شهری در وضعیت پایداری محلات تاریخی چگونه بوده می باشد؟